בשלביה הראשונים של הקמת חברה ניתקל במושג "הסכם מייסדים" . עריכת חוזה מייסדים הוא דבר חשוב ובעל משמעות רבה שיבטיח למייסדים של החברה פעילות שוטפת וכן הסדרת מערכת יחסים עסקית ומשפטית בין בעליה ומנהלי החברה. כל מה שביקשתם לדעת על הסכם מייסדים, משמעויות ודגשים במאמר הבא שלפניכם.

הסכם מייסדים הוא הסכם חשוב שנערך בין מספר אנשים אשר מעוניינים להקים יחד חברה עסקית ומבטא את ההסכמה בין השותפים אשר מקימים את החברה במסגרת משפטית. מטרת הסכם זה הינה הסדרת מערכת יחסים עסקית בין שותפיה השונים של החברה, לקבוע את מטרות החברה, תנאי חלוקת רווחים, חלוקת תפקידים, מנגנון לקבלת החלטות ועוד רבים אחרים. תכנון מקצועי וניסוח מדויק של ההסכם יועיל רבות בעתיד ויסייע בהפחתת מחלוקות ונטרול מידי של בעיות שעלולות להגיע בעתיד ולהתמודד בתהליך קבלת החלטות כבעלי חברה לצד ואתגרים נוספים שמגיעים עם ניהולה. בלי חוזה מייסדים שותפיה עלולים להיתקל בקשיים ושאלות רבות ללא מענה בכל הנוגע לחלוקת רווחים, חובות וסכסוכים על רקע קבלת החלטות ומימון הפעילות.

איך ומתי נערך הסכם מייסדים?

ככל שחוזה מייסדים נחתם בשלב מוקדם יותר כך הסיכוי לבעיות וסכסוכים בין שותפיה יהיה נמוך יותר, לכן חשוב לחתום על הסכם זה לפני הקמת החברה או בשלביה המאוד מוקדמים. מומלץ לערוך הסכם מייסדים אצל עורך דין חוזים אשר ייפגש עם כל השותפים וידאג לעורר בפניהם תרחישים פוטנציאלים עתידיים ויספק להם דרכים לפתרון תרחישים תוך גילום ההסכמות אליהם הגיעו המייסדים ואשר על בסיסם החליטו להתקשר.

תמונה של מספר עפרונות מסודרים כמו חללית שמשוגרת לחלל במסגרת חתימה על הסכם מייסדים והקמת חברות

חשיבות חוזה מייסדים

 ביכולתו למנוע בעיות וסכסוכים רבים שנפוצים בקרב שותפים ובעלי מניות. הסדרת מערכות היחסים בין השותפים וחלוקת התפקידים ביניהם תסייע רבות בכל הקשור לניהול שוטף של העסק בכל שלביו. לכן, חשוב מאוד להקדיש מאמץ רב בניסוח ההסכם ולבצע זאת על ידי עורך דין חוזים אמין ובעל ניסיון רב שידע גם לעלות נקודות וסעיפים שלא תמיד לוקחים בחשבון ולהבטיח ניהול חברה עם תחושת ביטחון וראש שקט.

חלק מהסעיפים החשובים בכל הסכם מייסדים

תפקיד המייסדים – מה היא חלוקת תפקידים, היקף וגזרת אחריות של כל שותף.
מטרת החברה – מה מטרת החברה?
מנגנון קבלת החלטות – כיצד החלטות יתבצעו במהלך ניהול החברה? האם יש צורך ברוב מכריע? מה קורה אם אין הסכמה בין השותפים? לרוב סוגיות אלו ואחרות מגולמות התקנון החברה אשר לעיתים מצורף לחוזה מייסדים כנספח.
חלוקת מניות/רווחים/השקעות– מה היא החלוקה של המניות ורווחיה של החברה (מידניות חלוקת דיבידנדים) כיצד ניתן למכור מניות בין המייסדים ובעלי מניותיה או לגוף חיצוני לחברה? וכיצד הרווחים מתחלקים בין המייסדים?

הסכם מייסדים עם עו"ד הראל פלג

חוזה מייסדים הינו הסכם בעל מורכבות רבה ואינו דבר שיש להקל בו ראש. ניסוח לא מדויק של הסכם כזה עלול להשליך ולהשפיע על הצורה בה תנוהל החברה. נוכח כל האמור אם אתם מחפשים לערוך הסכם מייסדים באופן שיבטיח לכל הצדדים את ההגנה והביטחון המרבי אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרדו של עו"ד הראל פלג בעל ניסיון רב בכל הקשור בניסוח ומעבר על חוזי מייסדים והסכמיי יסוד שותפויות. עו"ד הראל פלג ידאג להקפיד על הפרטים הקטנים ביותר בניסוח הסכם תוך שמירה מרבית על אינטרסים של מייסדיה.

לתיאום פגישת ייעוץ צרו קשר: