בין אם אתם חברה שמעסיקה עובדים חדשים הנחשפים לחומרים רגישים, שותפים עסקיים, שיתוף פעולה בין חברות ואף העסקה של פריילנסרים, נהוג לנסח הסכם אי תחרות בין הצדדים לפרק זמן מוגבל מהחשש שהגורם הנחשף למידע רגיש וכן אף את הניסיון שצבר במסגרת פעילותו בחברה וינצל את הגישה הינתנה לו לפתיחת חברה או עסק מתחרה באופן מידי.
הסכם אי תחרותיות מה הוא?
הסכם אי תחרותיות בין שני צדדים הפועלים יחד מהווה כהסכם המגביל האדם החותם עליו מלהתחרות בתחומי הפעילות שנקבעו מראש בין הצדדים, הסכם זה כולל את תחומי הפעילות, את משך הזמן של ההסכם, התנאים וההשלכות במקרה של הפרה של הסכם אי התחרות הסכם אי התחרות יכול להופיע כהסכם נפרד בחוזה העסקה או כנספח הכול תלוי במטרה ובסיבה שנחתם הסכם אי תחרות בין הצדדים.
למה חשוב לחתום על הסכם אי תחרות?
הסכם אי תחרות נחתם בדרך כלל על מנת להגן על המעסיק או השותפים המשתפים מידע רגיש וכן לאפשר להכשיר עובדים חדשים מבלי החשש שאותו אדם ינצל את הכלים שקיבל ויפתח עסק מתחרה באופן מידי,ההסכם מאפשר לצד היוזם, או לבעל הרעיון הגנה משפטית וביטחון.
מתי יש צורך בהסכם אי תחרות?
הסכם אי תחרות בין מייסדים– כאשר כמה גורמים מחליטים להקים עסק חדש, נהוג לחתום על הסכם אי תחרות במידה ואחד מהצדדים יחליט לסיים את השותפות ובכך לא יוכל להתחרות בצורה ישירה ומידית בחברה שהוקמה בשותפות.
הסכם אי תחרות בין יזמים– בדומה להסכם מייסדים, כששני יזמים מאגדים כוחות ומסכמים על שיתוף פעולה, נהוג לחתום על הסכם אי תחרות כתקופת קירור במידה ואחד הצדדים מחליט לסיים את השותפות.
מתן שירות– כאשר חברה תבקש להעסיק גורם חוץ ניתן לבקש לחתום על הסכם אי תחרות בתחומים מסוימים שבהם הצדדים שיתפו פעולה.
הסכם אי תחרות במעמד העסקת עובד– נהוג להחתים את העובדים החדשים על הסכם אי תחרות כאשר עלויות ההכשרה המקצועית גבוהה וכן המידע אליו נחשף העובד החדש הוא רגיש ויכול להביא לפגיעה בחברה המעסיקה בצורה של שיתופי פעולה עם מתחרים וכן הקמה של חברה מתחרה חדשה.
הסכם אי תחרות במשרדו של עו"ד הראל פלג
בנוסף להתחייבות בכתב על אי תחרות בין הצדדים, הסכם זה יכלול כאמור את משך פרק הזמן עליו מתחייבים הצדדים לא להתחרות אחד בשני וכן יכלול בתוכו הגדרה רחבה של תחומי העיסוק והמידע שעליו חל הסכם זה וזאת על מנת להביא להגנת מקסימלית של הצד היוזם ולהימנע מאי הבנות או להשאיר מקום לפרשנות שונה העלולה להביא להפרת חוזה בשוגג.
הסכם אי תחרות הוא נפוץ בתחומים רבים ולמרות זאת זהו חוזה משפטי מאוד רגיש ולכן אין להקל ראש בו ולהבטיח את ביטחון העסק והקניין של הצדדים. אם אתם מעוניינים לנסח הסכם אי תחרות מומלץ לא לעשות את זה לבד ולסכן את עסקכם.
עו"ד הראל פלג בעל ניסיון רב בניסוח הסכמי מייסדים, הסכמי ייסוד, הסכמים מסחריים, שותפויות וכן הסכמי אי תחרות. משרדו של עו"ד הראל פלג פעיל מזה 20 שנה ומלווה חברות ועסקים רבים בארץ ובעולם. אנו נעניק לכם ייעוץ משפטי מקצועי וליווי אישי בכל הנדרש לכם.
תחומי עיסוק
- הסכם FINDER
- עורך דין הסכם אי תחרויות
- עורך דין הסכם הפצה
- עורך דין הסכם השקעה
- עורך דין הסכם מייסדים
- עורך דין הסכם סודיות
- עורך דין הסכם שותפות
- עורך דין הסכמי הפצה או מכירה
- עורך דין הסכמי מחקר ופיתוח (R&D)
- עורך דין הסכם הקמת אתרי אינטרנט
- ייעוץ משפטי
- עורך דין הסכם מייסדים
- עורך דין הסכם שותפים
- עורך דין הסכמי שירות משפטיים
- עורך דין מסחרי
- עורך דין למסחר בינלאומי
- פתיחת חברה בע"מ
- שותפים בינלאומיים
- עורך דין בתחום התרופות
- עורך דין בתחום הפארמה
- עורך דין בתחום המכשור והציוד הרפואי
- עורך דין לליווי סטארטאפים
- עורך דין סימני מסחר
- עורך דין הסכמים לביצוע ניסויים קליניים
- עורך דין בתחום הסכמי יצוא
- עורך דין בתחום הסכמי יבוא
- עורך דין הסכמי רכש